Burn-out

Als je een burn-out hebt dan kun je echt niet meer door op de manier zoals je dat wel gewend bent. Je bent uitgeput, hebt pijn in je lichaam, vergeet veel en kunt je niet concentreren. Ook ervaar je meer angst, verdriet en woede. Wat je voorheen allemaal zelf deed, kun je nu niet meer opbrengen.

Je bent op, je bent moe. Je lichaam geeft je nu een heel duidelijk signaal dat het zo echt niet meer verder kan. Je bent letterlijk en figuurlijk aan al je eigen grenzen voorbij gehold. Je hebt zoveel rekening gehouden met anderen dat jij jezelf bent vergeten.

En dat is het lastige daarom zie je pas heel laat in dat je te maken hebt met een burn-out. Hoogste tijd om te stoppen, hoe spannend dit ook is. Want je denkt dan dat alles in zal gaan storten. Maar hoe langer je hier nog mee wacht, hoe langer het zal duren voordat je kunt gaan herstellen. Het is nu echt de hoogste tijd dat je eens aan jezelf gaat denken.

Je lichaam geeft je signalen bij een burn-out
Allereerst ben je moe, erg moe. Je hebt nergens zin in en je komt nergens meer aan toe. Maar je kunt ook last hebben van hoofdpijn, duizelig zijn, of pijn voelen in je lichaam. Maar je kunt ook uit het niets in huilen uitbarsten. Hoe graag je ook verder wilt, je lichaam en je geest weigeren verder te gaan.

2 dingen heel belangrijk:
Leer je grenzen kennen, leer ze te stellen. Maar leer ook hoe je kunt ontspannen. Want het is echt heel belangrijk dat je weet en ervaart hoe je ervoor kunt zorgen dat spanningen weg kunnen vloeien.

Ik vind het dan ook belangrijk om je zo te kunnen helpen dat je niet nog een keer aan je grenzen voorbij gaat en jezelf op weet te branden.

Grenzen
Ons lichaam is een goede graadmeter. Het geeft je aan wat goed voelt en wat niet. Door in contact te staan met je lichaam, voel je ook wanneer je een grens bereikt. Je krijgt bijvoorbeeld hoofdpijn of buikpijn. Als je hier naar leert luisteren, dan betaal je niet de hoofdprijs.

Blikopener Stress en Burn-out
De cijfers liegen er niet om. Jaarlijks ervaart 17% van de beroepsbevolking burn-out klachten en symptomen. Daarnaast ervaart 93% van de vrouwen en 87% van de mannen klachten van stress. Niets nieuws zou je misschien denken. Klopt, en dat vind ik zo zonde want het kan volgens mij echt anders! Daarom wil ik me in 2023 inzetten om daar binnen mijn cirkel van invloed wat aan te doen en organiseer ik een aantal keer per jaar een gratis informatiemiddag over een andere, heldere blik op stress en burn-out.

Dus ben of ken je iemand met veel en/of langdurige stress geef je dan op voor de een van de bijeenkomsten in het eerste halfjaar.
Donderdag 2 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur en dinsdagavond 16 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur (locatie afhankelijk van het aantal aanmeldingen)
Opgeven https://irisvanwijk.clientomgeving.nl/inschrijven

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.