Psycholoog Culemborg

Door de drukte van alledag schenken we niet altijd de nodige aandacht aan wat we voelen en vaak zoeken we pas gespecialiseerde hulp wanneer we ons in een ernstige situatie bevinden. Wie echter om zijn gezondheid geeft, moet aandacht besteden aan de tekenen die wijzen op de noodzaak van therapie.

Een afspraak bij Iris van Wijk – Psycholoog Culemborg wordt niet alleen aanbevolen voor diegenen die een duidelijk emotioneel probleem hebben, maar ook voor alle mensen die zichzelf beter willen leren kennen en evenwicht zoeken op elk gebied van het leven – persoonlijk of beroepsmatig.


Waarom hulp zoeken bij Psycholoog Culemborg

Therapie kan worden vergeleken met lichaamsbeweging of de juiste voeding om lichamelijk welzijn te bereiken. Het doel van een bezoek aan een psycholoog Culemborg is dus hulp te zoeken om de gezondheid van de geest, d.w.z. het emotionele welzijn, te herstellen of te behouden.

Om deze reden ondergaan veel mensen therapie gedurende meerdere jaren of zelfs hun hele leven. Dit betekent niet dat de persoon een ernstig probleem heeft. Zij kunnen sessies bijwonen om te leren omgaan met dagelijkse moeilijkheden en hun levenskwaliteit te verbeteren.

Maar er zijn natuurlijk ook extreme gevallen die dringend specialistische hulp nodig hebben. Enkele tekenen die erop wijzen dat therapie nodig is, zijn intense en frequente angst en droefheid, angst die het nemen van beslissingen verhindert, herhaaldelijk gebruik van middelen om een of ander negatief gevoel te verlichten.

Het is belangrijk te benadrukken dat psychologische hulp zoeken bij het begin van het probleem de kans vergroot dat sneller een oplossing wordt gevonden. Bovendien verergert het gebrek aan professionele ondersteuning de situatie en maakt het herstel langzamer en moeilijker.

Wanneer de hulp van een psycholoog inroepen?

Psychologische hulp moet worden gezocht door iedereen die zijn emoties wil begrijpen en er beter mee wil omgaan om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren. Sommige gevallen vereisen echter spoed wegens de ernst van de situatie.

Hieronder staan enkele symptomen die erop wijzen dat therapie nodig kan zijn.

 1. Je emoties zijn intens
  Ieder mens voelt zich verdrietig of wordt nerveus wanneer hij in verschillende fasen van het leven met bepaalde situaties wordt geconfronteerd. Je moet echter wel letten op de intensiteit en de frequentie van je emoties. Als gevoelens verlammend werken en schade aanrichten, moeten ze onderzocht worden.

  Wie geen steun zoekt, kan angst ontwikkelen en uit angst of paniek moeite hebben belangrijke beslissingen te nemen. Dit gebeurt omdat sommige mensen een verkeerde perceptie hebben van een gebeurtenis en het beginnen te zien als iets veel groters dan het in werkelijkheid is.
 2. Je hebt trauma-geïnspireerde gedachten
  Een ongeluk, een verlies, een relatiebreuk zijn allemaal gebeurtenissen die ons leven tekenen en ons getraumatiseerd kunnen achterlaten. Als je na weken of zelfs maanden nog steeds aan deze gebeurtenissen denkt, moet je naar een psycholoog.

  De sessies zullen je helpen met het probleem om te gaan om het lijden te verlichten en het zo snel mogelijk te laten verdwijnen, afhankelijk van elk geval. Aarzel daarom niet om in therapie te gaan als de gebeurtenis jouw leven belemmert.
 3. Je voelt je gedemotiveerd
  Het gebrek aan dagelijkse motivatie maakt ons verdrietig en maakt ons los van mensen en gebeurtenissen. Wanneer we gedemotiveerd zijn, verliezen we onze belangstelling voor mensen, werk en zelfs de activiteiten die we het leukst vinden.

  Zelfs demotivatie kan een teken van depressie zijn. Mensen die te veel slapen en niet uit bed willen komen als ze wakker worden, kunnen ook depressief zijn. Therapie is van fundamenteel belang om de oorzaak van het probleem te ontdekken, evenals de oplossing ervan.
 4. Je stemming schommelt constant
  De ene dag ben je heel gelukkig, de volgende dag heel verdrietig. Als dit vaak gebeurt, moet je de oorzaak van de stemmingswisselingen onderzoeken. In veel situaties wordt de patiënt gediagnosticeerd met een of andere emotionele stoornis. Alleen een therapeut kan uitvinden wat het probleem is en hoe het te behandelen.

Zoals je ziet, is het zoeken naar psychologische hulp niet alleen aangewezen voor wie een ernstig emotioneel probleem heeft, maar ook voor alle personen die proberen op de best mogelijke manier om te gaan met dagelijkse moeilijkheden. Daarom kan iedereen hulp zoeken bij een psycholoog.

Maak een afspraak bij mij
Bel mij gerust of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt.