Psycholoog Geldermalsen

Ik ben Iris van Wijk en ik werk als therapeut en coach vanuit mijn eigen praktijk. Je kunt met een groot aantal vraagstukken en problemen bij mij terecht. Niet altijd merken we in het dagelijks leven een mogelijke verslechtering van de kwaliteit van onze psychische gezondheid. De verklaring ligt in het feit dat de degeneratie van ons welzijn een langzaam en bijna onmerkbaar proces kan zijn.


Maar zelfs in de overtuiging dat we sommige ergernissen die onze levenskwaliteit belemmeren, goed kunnen omzeilen, moeten we toch bedenken dat het behandelen van de geestelijke gezondheid een preventieve maatregel is.

Als we het over gezondheid hebben, denken we vaak alleen aan het fysieke aspect en vergeten we de emotionele kant. Erken echter dat ook onze geestelijke gezondheid aandacht en zorg behoeft en dat het zoeken van steun bij een psycholoog een taboe is dat doorbroken moet worden.

Begrijp nu waarom het maken van een afspraak met een psycholoog Geldermalsen je veel voordelen zal opleveren.

Want hoe kan een psycholoog helpen?

Er zijn tal van redenen die ertoe kunnen leiden dat je dit soort professionele hulp zoekt. We hebben hieronder de meest voorkomende opgesomd. Bekijk ze!

Om jezelf beter te leren kennen
Dit is het belangrijkste punt van het doen van therapie, vooral als een vorm van preventie, om het begin van frustraties van het dagelijks leven of met een specifiek feit aan te pakken. Naarmate het overleg vordert, zult je beter begrijpen wat jouw emoties, gedachten en handelingen zijn met betrekking tot de feiten. Zelfbewustzijn zal je in staat stellen uzelf beter te beschermen en jouw houding ten opzichte van uzelf en anderen te veranderen, waardoor jouw geestelijk welzijn behouden blijft.

Het is ook belangrijk te vermelden dat de frustraties van het dagelijks leven steeds minder worden naarmate je zelfkennis evolueert, waardoor stress en andere natuurlijke problemen van het dagelijks leven minder intens worden of zelfs ophouden te bestaan.

Om de druk te verlichten
We leggen te veel druk op onszelf en hebben de neiging onszelf te vaak te veroordelen. Kwesties als niet zoveel geld hebben als we zouden willen, of meer uitgeven dan we zouden moeten, denken dat we te hard of te weinig werken, dat we promotie zouden moeten maken of dat we geen goede zoon of partner zijn, wegen op ons geweten.

Tijdens de sessie bij Psycholoog Geldermalsen blijft geen van deze zelfveroordelende zaken onopgemerkt, en als je weet waar deze gedachten vandaan komen, zal dat je helpen te weten wat echt is en wat niet.

Om beperkende overtuigingen te doorbreken
Beperkende overtuigingen zijn een reeks gedachten over zichzelf die iemands prestaties beperken op welk gebied de overtuiging ook bestaat. Bijvoorbeeld, niet solliciteren naar grotere functies omdat je denkt dat je niet zo goed bent in een onderwerp of niet zoveel ervaring hebt.

Deze beperkende overtuigingen weerhouden ons ervan uit een comfort zone te stappen, en vormen ons binnen die zone. De persoon vindt zichzelf gevangen, met het gevoel dat niets in zijn leven vooruit gaat. Therapie helpt om deze overtuigingen te doorbreken, waardoor persoonlijke groei en meer zelfvertrouwen worden bevorderd.

Wanneer een consult bij Psycholoog Geldermalsen overwegen?

Vandaag de dag is het niet moeilijk om te lijden onder de dagelijkse druk die de moderne wereld oplegt. Als je je af en toe eenzaam voelt of zelfs merkt dat je moeite hebt de realiteit te aanvaarden, blijf dan kalm; dit hoort bij het leven van alledag.

De situatie wordt echter gecompliceerd wanneer we deze problemen niet tijdig kunnen oplossen of wanneer het volume van de problemen groter of intenser wordt. In deze omstandigheden zien we bijna altijd een achteruitgang van onze geestelijke gezondheid en een verslechtering van andere aspecten van ons leven, met verminderde werkprestaties en zelfs persoonlijke verwarring.

Zich bewust zijn van deze interne panorama’s en een gekwalificeerde professionele begeleiding zoeken is de juiste oplossing om niet te lijden onder depressies of andere stille mentale aandoeningen die letterlijk een grenzeloos probleem kunnen worden.

Wij weten hoe vermoeiend het kan zijn om een psycholoog te zoeken en zelfs vergeten te worden of uitgesteld te worden door de dagelijkse drukte. Maar als je eenmaal met therapie begint en de resultaten ziet, is het makkelijker om er een gewoonte van te maken om naar een therapeut te gaan.

Maak een afspraak bij mij
Bel mij gerust of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt.