Psycholoog Leerdam

Ik ben Iris van Wijk en ik werk als therapeut en coach vanuit mijn eigen praktijk. Je kunt met een groot aantal vraagstukken en problemen bij mij terecht. Mentale onevenwichtigheid, zenuw crisissen, diepe depressie… Dit alles is reden om de hulp van een psycholoog in te roepen. Je hoeft echter niet te wachten tot er iets extreems gebeurt om dat te doen: weten hoe je de signalen kunt herkennen van wanneer je een psycholoog Leerdam moet zoeken, kan jouw geestelijke gezondheid redden en zelfs verdere complicaties voorkomen.


Helaas bestaan er nog steeds vooroordelen over therapie, omdat veel mensen denken dat het synoniem is met zwakte of dat het alleen is aangewezen voor mensen met ernstige psychische stoornissen. Bovendien heerst de overtuiging dat het raadplegen van een psycholoog als een “praatje” werkt en kan worden vervangen door een gesprek met een vertrouwde vriend.

Deze concepten komen echter niet overeen met de werkelijkheid. Je hoeft niet te wachten tot je in een ondraaglijke situatie terechtkomt om een psycholoog te raadplegen – en het is goed om duidelijk te maken dat een therapiesessie heel anders is dan een gesprek met een vriend. Hier zijn enkele redenen en tekenen die helpen bepalen wanneer een psycholoog Leerdam moet worden ingeschakeld:

Zoek naar zelfkennis bij Psycholoog Leerdam

Onzekerheden op het werk, opeenvolging van mislukte relaties en ontevredenheid over het leven zelf. Dit zijn allemaal problemen die psychologische hulp verdienen.

Door een therapeutisch proces aan te gaan, ga je jouw zelfkennis vergroten en de redenen begrijpen die je ertoe brengen bepaalde beslissingen te nemen of gedragingen te herhalen, waardoor je een nieuwe houding kunt aannemen wanneer je met moeilijkheden wordt geconfronteerd.

Relatieproblemen
Koppels die niet meer met elkaar overweg kunnen, kunnen in therapie de instrumenten vinden om de oorsprong van hun moeilijkheden te begrijpen, zodat ze kunnen werken aan het overwinnen ervan of, dan, beseffen dat ze beter af zijn als ze hun eigen weg gaan.

De meeste echtparen wachten tot ze bijna uit elkaar zijn om de hulp van een psycholoog Leerdam in te roepen, maar weet dat deze professional al veel eerder kan optreden door een onpartijdige visie te bieden.

Traumatische situaties en verliezen

De dood van een geliefde, situaties van geweld of zelfs een ontslag kunnen emotionele conflicten opwekken die jouw persoonlijk en werkzame leven schaden.

Het is duidelijk dat het doormaken van een periode van rouw, opstand en verdriet normaal is bij deze gebeurtenissen; wanneer de persoon deze verliezen echter niet te boven kan komen, is het raadzaam gespecialiseerde hulp te zoeken.

Voortdurend gevoel van verdriet of apathie

Het is normaal om je verdrietig te voelen bij negatieve gebeurtenissen in het leven. Psychisch gezonde mensen kunnen deze gevoelens echter overwinnen en weer plezier krijgen in hun dagelijkse bezigheden.

Wanneer iemand zich permanent verdrietig voelt of geen plezier meer heeft in wat hij/zij vroeger graag deed, zonder dat hij/zij zin heeft om iets te doen, is het ten zeerste aan te bevelen de hulp van een psycholoog in te roepen. Deze gevoelens kunnen een teken van depressie zijn.

Op zoek naar een psycholoog

Je hoeft geen specifieke reden te hebben om in therapie te gaan: het simpele besef dat je jezelf beter zou willen leren kennen of het gevoel dat er iets onevenwichtig is in je leven, zelfs zonder precies te weten wat, zijn daar al redenen voor.

Het is echter belangrijk dat je de duidelijke signalen kent van wanneer je een psycholoog moet zoeken, zodat je op tijd kunt handelen en ergerniswekkende situaties met uzelf of jouw dierbaren om je heen kunt voorkomen. Geestelijke gezondheid mag niet terzijde worden geschoven.

Maak een afspraak bij mij
Bel mij gerust of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt.