Psycholoog Wijk bij Duurstede

Ik ben Iris van Wijk en ik werk als therapeut en coach vanuit mijn eigen praktijk. Je kunt met een groot aantal vraagstukken en problemen bij mij terecht.

Hoewel er nog steeds misvattingen bestaan over de therapeutische begeleiding, doen steeds meer mensen een beroep op een psycholoog om hun zelfkennis te vergroten of om problemen te overwinnen die op het eerste gezicht onoplosbaar lijken. Therapie is niet voor “gekke” of compleet gestoorde mensen. Weet dat het mogelijk is om Psycholoog Wijk bij Duurstede te bezoeken, zelfs als er geen sprake is van psychische stoornissen.


Waarom ga je in therapie?

In deze ultra-versnelde omgeving wordt onze geestelijke gezondheid gemakkelijk aangetast door een aanzienlijke hoeveelheid prikkels. De broosheid van intermenselijke relaties als gevolg van de haast en de concurrentie van de arbeidsmarkt overbelast ons emotioneel.

De moeilijkheid om een positief zelfbeeld te behouden tegenover het schijnbaar “perfecte leven” van collega’s dat op sociale netwerken wordt getoond, is ook een veel voorkomend probleem van vandaag.

Je bent waarschijnlijk uitgeput aan het einde van een aantal dagen gekomen, met jouw hoofd vol zorgen die geen oplossing hebben. Na periodes van intense stress is het normaal dat je op de bank voor de tv wilt gaan zitten en aan niets wilt denken.

Maar wanneer vermoeidheid dagelijkse kost wordt en we relaties en de andere sferen van ons leven beginnen te verwaarlozen, is het aan ons om onze keuzes te heroverwegen. Het is onmogelijk om de hele tijd sterk te zijn. Hulp zoeken, blijkt in de meeste gevallen de verstandigste optie te zijn.

Voordelen van therapie bij Psycholoog Wijk bij Duurstede

Bevordert zelfkennis
Als we opgroeien, horen we verschillende vormen van kritiek en complimenten over onze persoonlijkheid en manier van denken. Het is gebruikelijk om de mening van anderen over ons te internaliseren en te geloven dat wij in feite de persoon zijn als wie onze geliefden en vrienden ons zien.

Zelfkennis helpt je je essentie te vinden. Hoe meer kennis je hebt over je kwaliteiten, gebreken, overtuigingen, meningen, verlangens en dromen, hoe lichter je leven zal zijn. Dat wil zeggen dat je in staat zult zijn verstandiger beslissingen te nemen, negatieve aspecten van je leven te veranderen, en jezelf met meer liefde en begrip te behandelen, zoals het hoort.

Omdat we in het dagelijks leven niet gewend zijn na te denken over wie we zijn, komen deze antwoorden meestal in therapie tevoorschijn. Met hen verliezen problemen die ooit zo belangrijk leken, hun intensiteit.

Helpen om een doel te vinden
De bijna eindeloze alternatieven en beschikbare paden zijn voor velen intimiderend. Weet je hierdoor niet waar je heen moet? Of heb je het gevoel dat je meer zou kunnen doen, maar ben je niet gemotiveerd genoeg om je plannen in daden om te zetten?

Een psycholoog Wijk bij Duurstede kan je helpen de antwoorden te vinden waar je zo naar verlangt. De oorsprong van je verwarring wordt onderzocht om de blokkades te verwijderen die het onmogelijk maken om te leven zoals je wilt.

Zo is het mogelijk om je passies te vinden en levensdoelen te stellen die passen bij wie je werkelijk bent. Bovendien kan een leeg gevoel het gevolg zijn van een niet gediagnosticeerde depressie.

Verlicht spanning van conflicten of slechte situaties
Werkloosheid, overwerk, financiële crisissen, echtscheiding of relatiebreuk, rouw… Al deze situaties veroorzaken extreme angst en kunnen zelfs tot depressie leiden als men niet weet hoe ermee om te gaan.

In therapie worden de negatieve emoties die het gevolg zijn van deze scenario’s doorgewerkt, zodat je weer hoop krijgt. De psycholoog Wijk bij Duurstede kan je helpen een uitweg te vinden uit deze situaties en een emotionele steun zijn om te voorkomen dat je bezwijkt voor het verlangen om op te geven in het aangezicht van moeilijkheden.

Met andere woorden, je leert veerkrachtig te zijn. Veel patiënten ontdekken tijdens de sessies hoe sterk ze werkelijk zijn, omdat ze zich in het dagelijks leven alleen maar op het negatieve richten en vergeten zichzelf de nodige waarde toe te kennen.

Je hoeft je niet te schamen!
Het zoeken van professionele hulp om aspecten van je leven te verbeteren, is niets om je voor te schamen. De zorg voor de geestelijke gezondheid moet een prioriteit zijn in het leven van de mensen. We zouden in een minder chaotische wereld leven als therapie wijdverbreid was.

Laat de mening van anderen je dus niet hinderen bij jouw beslissing om een aangenamer, gezonder en vreugdevolle leven te leiden.

Maak een afspraak bij mij
Bel mij gerust of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt.