Psycholoog Zaltbommel

Ik ben Iris van Wijk en ik werk als therapeut en coach vanuit mijn eigen praktijk. Je kunt met een groot aantal vraagstukken en problemen bij mij terecht. Sommige mensen hebben moeite om openlijk te praten met iemand uit hun omgeving over hun problemen daarom is een psychologe een goede uitweg. In de kamer bij Psycholoog Zaltbommel kun je namelijk rustig praten en nadenken over je gedrag en gevoelens.


In dit verband is het van belang de voordelen van therapie te benadrukken. Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp, lees dan verder en kom meer te weten!

5 voordelen van therapie bij Psycholoog Zaltbommel die je moet weten

 1. Ontdek de oorsprong van gedrag
  Je hebt vast wel eens in een situatie gehandeld en niet kunnen begrijpen waarom, nietwaar? Bovendien heeft iedereen vaak bijzonderheden die op het eerste gezicht onmogelijk te begrijpen lijken.

  Er zijn bijvoorbeeld mensen die moeilijk met anderen kunnen omgaan, voortdurend aandacht nodig hebben, zich schamen om in het openbaar te spreken of altijd impulsief handelen.

  Een van de voordelen van therapie is dus dat je samen met een psycholoog naar de oorsprong van je gedrag gaat kijken. Door te beseffen wat het effect is op je dagelijks leven ga je hieraan werken.
 2. Uitwerken van de gevoelens
  Veel mensen hebben moeite om hun eigen gevoelens duidelijk te begrijpen en te formuleren. Soms zijn we zo in de war dat het heel moeilijk wordt om onze emoties te begrijpen.

  Zo is het mogelijk om in één dag woede, droefheid, vreugde, ontmoediging, onrust en verschillende andere toestanden te voelen. De mens heeft immers vaak last van instabiliteit. Helaas is er echter vaak druk om onze gevoelens te negeren, zonder erover na te denken.

  En wat gebeurt er dan? Mensen beginnen verschillende en verwarrende emoties te koesteren, zonder de oorsprong van deze gevoelens te begrijpen. In therapie wordt echter gewerkt aan het verband met emoties. Daarom is het gemakkelijker te bepalen wat we voelen en wat we ermee willen doen.
 3. Ontwikkelen van vaardigheden
  Elke persoon leert voortdurend om zowel intellectuele als emotionele vaardigheden te verbeteren. In die zin hebben sommigen er last van dat ze te verlegen zijn, terwijl anderen er last van hebben dat ze te veel praten en te expressief zijn.

  Daarnaast zijn er verschillende andere kenmerken die mensen liever hebben of niet hebben. In therapie kunnen al deze problemen, op een bepaald punt, worden opgelost. Er is dus een mogelijkheid om de vaardigheden te ontwikkelen, aangezien de psycholoog Zaltbommel de patiënt helpt om op dit gebied vooruitgang te boeken.
 4. Het herdefiniëren van overtuigingen
  Dit is een van de meest interessante en ook onthullende gevolgen van therapie. De herformulering van overtuigingen is een proces dat zich op natuurlijke wijze voordoet in de therapeutische omgeving, aangezien mensen gedurende hun hele leven verschillende overtuigingen met zich meedragen, die zij op verschillende manieren hebben aangeleerd, zoals via het gezin, de school en de media.

  In het algemeen leren we van jongs af aan wat goed en wat fout is, wat mag en wat verboden is, wat goed en wat slecht is. Daarom groeien we op met ideeën waarvan we denken dat ze helemaal juist zijn. In veel gevallen echter openbaren deze overtuigingen zich als angst voor deze mensen.

  Met therapie kunnen we ze dus door middel van een gezond proces herwaarderen en beslissen wat echt geldig is voor ons leven. Dit kan zelfs de betekenis veranderen van dingen die we dagelijks doen.
 5. Inzicht in relaties
  Van jongs af aan gaan mensen om met ouders, familieleden, schoolgenoten en beginnen zij te leren hoe zij in de maatschappij moeten leven. Maar hoezeer je in de loop van jouw leven ook verschillende relaties ondergaat, dit betekent niet dat ze gemakkelijker worden. Elk mens is immers een complexe en verschillende wereld.

In het therapeutisch werk bij Psycholoog Zaltbommel wordt dieper op deze kwestie ingegaan, omdat dit de ruimte is waar de patiënt openlijk spreekt over de relaties die hij heeft en heeft gehad. Dit maakt een veel beter begrip mogelijk van de houding van anderen en ook van zichzelf binnen deze relaties. Het is dus mogelijk zich te reorganiseren op zoek naar een gezonde coëxistentie.

Zoals we gezien hebben, zijn er verschillende voordelen aan het doen van therapie. Het belangrijkste is dus om er met een goede professional aan te beginnen en zo snel mogelijk de veranderingen te ervaren die zich in jouw leven zullen voordoen als gevolg van deze geestelijke gezondheidszorg.

Maak een afspraak bij mij
Bel mij gerust of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt.