Stress

We ervaren het allemaal wel eens, spanning of stress. Gezonde stress kan je helpen doordat je alert kunt reageren en je goed geconcentreerd kunt werken. Deze stress vloeit wel weer weg als het niet te lang duurt.

Maar dan heb je ook ongezonde stress waar je mee te maken kunt krijgen: langdurige stress. Deze bestaat in veel gevallen uit een vervelende gebeurtenis. Ook als je moeite hebt met grenzen stellen en iedereen altijd tevreden wilt houden, kun je langdurige stress ervaren (en afstevenen op een burn-out). Langdurige stress is niet goed voor je gezondheid. Je cortisolspiegel stijgt en deze heeft weer zijn weerslag op je immuunsysteem. Veel mensen hebben dan ook geen idee van de gevolgen en lopen daarom veels te lang door met langdurige stressklachten. Ze komen er dan vaak pas laat achter dat dit de oorzaak is van hun klachten.

Heb je veel last van stress, ben je vaak gespannen? Neem dan contact met mij op en vertel mij jouw verhaal..

Je lijf moet herstellen
Je lichaam heeft het flink te verduren gehad met alle stress, daarom heeft het tijd nodig om te kunnen herstellen. Als de stress erg lang aanhoudt of te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid om tussendoor bij te kunnen komen. Je bent in de hoogste stand van paraatheid en je hebt nog het idee dat je alles onder controle hebt.

Bij stress zijn deze 3 dingen erg belangrijk: Wat veroorzaakt bij jou stress? Hoe ga jij met deze situatie om? En hoe zou je anders met deze situatie om kunnen gaan zodat je geen stress ervaart?

Blikopener Stress en Burn-out
De cijfers liegen er niet om. Jaarlijks ervaart 17% van de beroepsbevolking burn-out klachten en symptomen. Daarnaast ervaart 93% van de vrouwen en 87% van de mannen klachten van stress. Niets nieuws zou je misschien denken. Klopt, en dat vind ik zo zonde want het kan volgens mij echt anders! Daarom wil ik me in 2023 inzetten om daar binnen mijn cirkel van invloed wat aan te doen en organiseer ik een aantal keer per jaar een gratis informatiemiddag over een andere, heldere blik op stress en burn-out.

Dus ben of ken je iemand met veel en/of langdurige stress geef je dan op voor de een van de bijeenkomsten in het eerste halfjaar.
Donderdag 2 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur en dinsdagavond 16 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur (locatie afhankelijk van het aantal aanmeldingen)
Opgeven https://irisvanwijk.clientomgeving.nl/inschrijven

Neem contact met mij op
Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.